Find nye måder at kommunikere på i hverdagen

Al begyndelse er både ny og svær, og det handler først og fremmest at prøve noget af og på den måde finde nye måder at kommunikere på. Det er slet ikke så svært, som de fleste går og frygter, men når der er noget, der ikke helt fungerer i den måde, som man går og kommunikerer på, så er det altså også, at man må ændre noget og forsøge at gøre noget bedre. Man kan starte stille og roligt i det små og begynde at implementere nye idéer i hverdagen, og i takt med at man bliver bedre, kan man vælge at tage nye og større skridt. Det er en god idé at øve sig sammen med familie og venner, for så er der jo også trygge omgivelser til at prøve det af i. På den måde kan man også få feedback på det, man gør, og det er jo også noget, der på mange måder er guld værd, når man gerne vil rykke sig.

Når man gerne vil rykke sig, så kommer man rigtig langt ved at fokusere på god kommunikation. Når man kan kommunikere godt med andre mennesker, så ændrer livet sig i høj grad, og tingene kan begynde at bevæge sig i den retning, man ønsker sig. Der er på mange måder ikke noget værre end dårlig eller mangelfuld kommunikation, og det kan i værste tilfælde gøre, at man ikke opnår det, man gerne vil, og det er jo noget af det, livet handler om. At vi skal kunne bevæge os derhen, hvor vi gerne vil være, men at vi også som menneske kan give slip på gamle og uhensigtsmæssige mønstre, der på ingen måder er til glæde eller gavn for os mere. Og det i sig selv kan godt blive en rigtig stor udfordring.

Kommunikation er derfor nøglen, og det er også her, at man skal være opmærksom på sine tanker. De spiller nemlig i høj grad ind på, hvordan man kommunikerer, og det handler om ikke at lade dem dominere hele ens verden. Hvis man tror på det, man tænker, så blokerer det ofte en, og vi er hver og en ofte domineret af meget dårlige tanker. Det er dog noget af det, vi må søge at lave om på, så vor verden og liv bliver på en helt anden måde. Det er i hvert fald noget, der er rigtig gode muligheder for, hvis man tillader sig selv at give det en chance, og det er jo også noget af det, som der er et krav her i livet. Vi skal som menneske stille krav til os selv, og vi skal tillade os at få det bedst mulige liv.