Hold styr på din kommunikation

Vi ved det vist alle sammen: Kommunikation er ikke så nemt, som det burde være, og mange gange går vi fejl af hinanden, selv om vi har de bedste intentioner. Årsagen er ofte, at vi misforstår hinandens kommunikative signaler.

Står vi over for hinanden, så er det måske nemmere, eller hvis vi mødes fysisk i byen eller på arbejdspladsen. Der kan vi se hinanden kropssprog og hurtigt afkode, hvordan vi skal tilgå den anden person, eller hvordan vi skal opfatte vedkommendes signaler. Når vi kommunikerer på nettet, er det straks vanskeligere.

En af måderne, hvorpå du kan sikre, at der i det mindste ikke er tekniske hindringer for kommunikation er for eksempel via din smartphone eller tablet, at sikre, at de fungerer som de skal. Du kan holde dit udvalg af teknikgadgets i orden ved at sørge for at reparere dem med reservedele fra teknikdele.dk, så du altid er helt up to date med teknikken. Dermed er der størst chance for, at kommunikationen flyder nemt og uhindret.

Dertil kommer, at du på nettet bør overholde en række mere eller mindre faste kodekser for, hvordan god kommunikation foregår. Er du på skrivefod med den du kommunikerer med, så gælder det om at vælge ordentlige, gennemtænkte formuleringer, som ikke støder modparten. Det er alt for nemt at komme til at fyre en grov eller uhensigtsmæssigt bemærkning af i en SMS, på Facebook eller på en anden social platform. Resultatet er dårlige kommunikative vibrationer, som ingen er tjent med.

Skriver du med en over nettet, er det også vigtigt at holde en vis stil. Teams-møder med kolleger eller medstuderende i undertrøje eller natkjole er ikke lige sagen, selv om det forekommer i høj grad. Dress-up som til et fysisk møde i virksomheden eller på universitetet, så du viser, at du tager din medkommunikatør alvorligt og respekterer denne i situationen, også selv om du sidder i dagligstuen eller på hjemmekontoret.