Sådan kommunikerer du bedst med veninderne

Eksperter peger på, at det er normalt at have konflikter med veninderne. Psykolog Rebecca Philipp Burr har tidligere udtalt sig om at venskaber er vigtige, for at kvinder kan få deres hverdag til at hænge sammen. Burr anbefaler at lade uenighederne berige venskabet. Vi skal turde være åbne og ærlige omkring vores holdninger. Det kan du læse alt om lige her.

Lær at give slip

Burr anbefaler også at være åbne overfor at ende et venskab, når det ikke længere giver mening at vedligeholde kontakten. Mange kvinder holder fast i veninder på grund af de mange år, som de har kendt hinanden i. Men hvis en eller begge personer lider på grund af dette venskab, kan det være bedre at give slip.

Du skal turde være dig selv

Det er et ”rødt flag”, hvis du har et venskab til en person, som du ikke kan være ærlig overfor. Hvis du er bange for at din veninde vil dømme dig, kan der være problemer med kommunikationen. Psykolog Rebecca Philipp Burr anbefaler at omringe os selv med personer, som vi kan være åbne overfor og dele vores liv med. Det gælder både om i med- eller modgang. Forsøg så vidt som muligt at bruge tid med personer, som du kan være dig selv sammen med, uanset om i deler de samme holdninger eller ej.

Et klart eksempel på modstridende holdninger

Tag fx et tema som skønhedsoperationer hos Motiva, der blandt andet gennemfører brystforstørrelser. Hvis du sidder i en situation hvor du har lyst til at gennemføre sådan en operation, bør du kunne kommunikere det med dine veninder uden problemer. Efter alt vil det påvirke dit udseende og hvordan du bærer dig selv i fremtiden, og hvis du skal skjule det, kan det føre til unødvendige konflikter.

Her er det vigtigt at have venskaber til personer, som ikke nødvendigvis ville gennemgå en lignende operation, men som ikke dømmer dig for det. Det er din krop og dit valg. Derfor bør dine veninder ikke se ned på dine beslutninger, hvis det er med til at gøre dig mere lykkelig i den sidste ende.

Det samme gælder job, kærester, tøjvalg og hvad du ellers kan komme i tanke om. Du skal først og fremmest leve dit liv, som det passer dig. Skaber det problemer med veninderne, er det en god ide enten at snakke om det eller at ende venskabet.

Sæt grænser før det er for sent

Det er ikke nemt, men det handler i sidste ende om at sætte grænser. Bare rolig, du er ikke den eneste, der har svært ved det. Derfor er der heldigvis også masser af hjælp at hente.

Her er det vigtigt at finde roen, huske dig selv, tale klart og holde fokus. Måske kan det virke ubehageligt til at starte med, men du kan potentielt undgå konflikter og dermed ødelagte venskaber.